E-residendi kohalik ettevõte paistab silma ulmelise kasumiga

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krüptoraha kaevandus. Foto on illustreeriv.
Krüptoraha kaevandus. Foto on illustreeriv. Foto: Evgeny Biyatov/Sputnik

Eestis registreeritud osaühingu Ixellion mullune majandusaasta aruanne näitab, et ettevõte teenis üle 500 miljoni euro kasumit, kirjutab ERR uudised.

Ixellioni omaniku, Eesti e-residendi Antonio Sedino sõnul loodab ettevõte järgmisel aastal alustada siin kahe projektiga, millest üks viib kokku krüptoraha kaevandamise ja põllumajanduse.

Ixellioni majandusaasta aruandest selgub, et poolt miljardit eurot ületava kasumi saavutas kõigest poolteist aastat tegutsenud Ixellion tänu omanike kapitali sissemaksetele ja aktsionäride panustele.

Alates 2015. aastast Eesti e-residendi staatust omav Sedino on Ixellioni omanik G.U.S Investments OÜ kaudu.

Ehkki valdusfirmade kasum ongi sageli käibest suurem, sest raha tuleb mujalt, näiteks varade ümberhindamisest, tütarettevõtete kasumi konsolideerimisest või muust sellisest, siis poolt miljardit eurot pidasid asjatundjad, kellega ERR konsulteeris, siiski ulmeliseks kasuminumbriks.

Loe lähemalt ERR Uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles