Euroopa parandas Venemaa majanduskasvu prognoosi (2)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva City ärikvartal.
Moskva City ärikvartal. Foto: Dmitri Serebryakov/AFP

Euroopa Komisjon tõstis Venemaa tänavuse majanduskasvu suhtes tehtud prognoosi varasemalt 1,2 protsendilt 1,7 protsendini, vahendas Rosbalt.

Samuti anti senisest optimistlikum hinnang ka eeloleva aasta majanduskasvule, suurendades hinnangut 1,4 protsendilt 1,6 protsendini. 2019. aastal kasvab Venemaa majandus Euroopa Komisjoni hinnangul 1,5 protsenti.

Varem korrigeeris oma hinnangut Venemaa majandusväljavaadetele ka Maailmapank. Tänavuseks antud 1,2-protsendilise tõusuväljavaate asendas pank nüüdseks 1,8 protsendiga ja tulevase aasta kohta pakutud 1,4 protsendi asemel oodatakse nüüd 1,7 protsenti.

Venemaa analüütikute hinnangul asub nende riigi majandus tänavuse aasta neljandas kvartalis stagnatsioonis. Kolmandas kvartalis täheldatud nn tõusule viiv läbimurre vaibus. Majanduskasvu kiirendamiseks vajab Venemaa majandus nn struktuurseid muutusi.

Varem oli Venemaa majandusarengu ministeerium prognoosinud riigi tänavuseks majanduskasvuks 2 protsenti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles