Idee: mittesuitsetajast venelane pääseb varem koju (2)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret. Pilt on illustratiivne.
E-sigaret. Pilt on illustratiivne. Foto: Vida Press

Venelased lubatakse töölt varem koju, kui nad loobuvad suitsetamisest -  sellist lahendust pakub sisemajanduse kogutoodangu kasvatamiseks Venemaa Riigiduuma liige.

Kui Venemaa tööministeerium  kiidab heaks rahvasaadik Vasili Vlasovi algatuse, lühendada tubakast sõltumatute inimeste töönädalat praeguselt 40 tunnilt 35-le. Vlasov saatis tööministrile Maksim Toplinile järelepärimise, et teada saada ametkonna seisukohta tervisliku eluviisiga töötajate eelistamisest, vahendas valitsuse häälekandja Rossiskaja Gazeta.

Rahvasaadiku nägemuse kohaselt aitaks selline samm kaasa rahva tervise parandamisele ja mõjutaks isegi majandust. Venemaa sisemajanduse kogutoodang kaotab Vlasovi väitel tänu suitsetamisele ligi kolm protsenti, mistõttu tasub võimudel kaaluda toetust suitsetamisest loobumisele. „Sellel puhul saab järgida Euroopa tööseadusandluse arengut, mis liigub suurte sotsiaalsete garantiide pakkumise ja tööaja lühendamise teed,“ rääkis Vlasov.

Venemaa töökoodeksi kohaselt ei tohi tööaeg ühes nädalas ületada 40 tundi. Tänavu suvel teatas tööminister, et tema nägemuses võib tööaeg Venemaal hakata lühenema tänu robotiseerimisele ja palkade kasvule.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles