Advokaadibüroo: Haapsalu raudtee muldkeha juba kuulub riigile (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongid Turbas enam ei käi.
Rongid Turbas enam ei käi. Foto: Eero Vabamägi

1997. aastal Haapsalu raudtee omandanud OÜ Taavi ning OÜ Haapsalu Raudtee soovivad raudtee muldkeha kahe miljoni euroga riigile tagasi müüa Riisipere-Turba lõigu taastamiseks, kuid advokaadibüroo Tark hinnangul kuulub muldkeha peale rööbaste eemaldamist juba riigile.

Muldkeha, millelt on eemaldatud rööpad, pöörmed ja liiprid pole enam raudtee ega raudteeseaduse mõttes ka rajatis, vahendab ERR uudised advokaadibüroo AS Eesti Raudteele koostatud memorandumis. Muldkeha ise on büroo hinnangul aga riigi omandisse jäetud maade oluline osa ning seega kuulub see riigile.

Advokaadibüroo hinnangul ei saa kellelegi müüa midagi, mille õiguspärane omanik ta juba on ehk seetõttu ei saa ka eraomanik müüa riigile viimasele kuuluvate kinnistute oluliseks osaks olevat muldkeha. Büroo hinnangul oleks OÜ Taavi pidanud raudtee juurde kuuluva maa erastamiseks või seal hoonestusõiguse taotlemiseks säilitama funktsionaalse raudtee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles