Lihatöösturid: Rakvere palgatüli pole kasulik kellelegi (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silver Alt

Kuigi kiire võrdlus näitab, et Rakvere lihatööstuses streikima hakanud tapaliini tööliste praegune palgatase jääb alla nii Eesti toidutootmissektori kui ka Lääne-Virumaa keskmisele, annab 17. oktoobrist lahvatanud töövaidlus tunnistust märksa sügavamatest probleemidest ettevõttes. Siiski loodavad teised lihatöösturid, et asi leiab pingetest hoolimata rahumeelse lahenduse.

«Meil on mitu gruppi: tapaliin, tapasaaduste ja soolte töötlemine, lihalõikus,» kirjeldas Postimehele anonüümseks jääda soovinud Rakvere lihatööstuse töötaja, milliseid ameteid 64 tapamaja töötajat peavad. «Tapaliinil on meil 22 töökohta ja selle pärast seisak tekkiski. Ise ma töötan ka liinil.»

Kuigi amet on neil inimestel üks, jaguneb see palga suuruse järgi omakorda nelja kategooriasse selle alusel, kellel millised oskused on. Kuus saavad nad kätte keskmiselt 750–900 eurot. Teisisõnu, nende brutokuupalk jääb 925 ja 1120 euro vahele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles