Video: isejuhtiv buss tegi kohe esimesel tunnil avarii (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isejuhtiva bussi avapäev lõppes õnnetult.
Isejuhtiva bussi avapäev lõppes õnnetult. Foto: Kuvatõmmis

USAs Las Vegases juhtus eile omamoodi õnnetus, kui testimisel olnud isejuhtiv buss põrkas juba esimesel tunnil kokku veoautoga. 

Tegemist oli Prantsusmaa firma Navya ARMA autonoomse bussiga, mida testiti pilootprojekti korras Las Vegase kesklinnas. Buss sõidutas kaheksat inimest umbes 0,8 kilomeetri pikkusel tänavalõigul, vahendab Business Insider.

Paraku sattus juhita buss kohe esimese testpäeva esimesel tunnil avariisse, kui talle sõitis õrnalt sisse külje pealt tulnud veoauto. Kriimustada sai bussi kaitseraud. Inimesed viga ei saanud.

USA autoliidu esindaja ütles väljaandele, et õnnetuse põhjustas inimlik viga. «Suurema osa avariidest põhjustavad inimeste tehtud vead ja seekord polnud erand,» selgitas ta.

Nimelt tuvastasid isesõitva bussi andurid külje pealt läheneva reka, mille peale jäi buss seisma, et kokkupõrget vältida. Kahjuks veoauto juht aga sama ei teinud.

Kuigi õnnetus lõi isesõitva bussi terveks päevaks rivist välja, tuleb sõiduk liinile peagi tagasi ja jätkab reisijate teenindamist. 

Vaata ka videot:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles