Saku Õlletehas võtab kasutusele alkomeetriga autod (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku õlletehase õlled.
Saku õlletehase õlled. Foto: Mihkel Maripuu

Maailmakuulsa õlletootja Carlsbergi Balti ärid, mille hulka kuulub ka Saku Õlletehas, laenasid SEB pangalt 4,3 miljonit eurot, et osta 257 uut alkomeetriga varustatud autot. 

Carlsbergi gruppi kuuluvad Balti firmad ostavad liisinguga kokku 257 Fordi sõidukit. Eestisse tuleb neist 67, Lätti sama palju ning Leetu 123 sõidukit, teatasid õlletehased.

Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms selgitas, et konkreetselt neid puudutab muudatus hiljem, kuna Saku äsja alles uuendas autoparki. Tõenäoliselt jõuavad uued alkomeetritega Fordid Saku töötajateni paari-kolme aasta pärast, pakkus õlletööstur.

Alkomeetritega varustatud sõidukid on Härmsi sõnul Carlsbergi peakontori initsiatiiv ja soov. Paljudel müügimeestel olid need kohustuslikus korras peal juba kaks-kolm aastat tagasi, selgitas Härms.

«Auto käivitamisel peab juht puhuma alkomeetrisse. See on oluline, et ei juhtuks sellist asja, et töötaja saaks promilliga rooli minna,» lisas Härms.

Kas õlletööstuse töötajatel on see suurem probleem? «Seda pole juhtunud, see on rohkem ennetav meede ja sotsiaalne vastutustundlikkus,» põhjendas juht.

Läti Aldarise õlletööstuse juhatuse liige Sigita Ozola ütles, et autopargi uuendamine on pidev protsess ning nad kasutavad kõige uudsemaid tehnoloogilisi ja keskkonnasõbralikumaid lahendusi.

«Siiski, see investeering on erakordne – kõigil uutel autodel on integreeritud alkomeeter juhile. Niivõrd kui me teame, Aldaris on esimene ettevõte Lätis, mis sellise tehnoloogia oma autopargis tarvidusele võtab,» jätkas Ozola.

«Tahame seada eeskuju ja julgustada teisi ettevõtteid kiirelt tegutsema, et võtta kasutusele eesrindlikke tehnoloogiaid, mis tagavad liiklusohutuse,» põhjendas ta.

Carlsbergi Balti ärid ostavad autod Inchcape Motorsilt, mis tarnib need kahe aastase perioodi vältel. Sõidukeid kasutatakse toodete turustamiseks ja teisteks eesmärkideks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles