Warren Buffett on hädas hiiglasliku koguse sularahaga (7)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Warren Buffett.
Investor Warren Buffett. Foto: Nati Harnik/AP

Legendaarse investori Warren Buffetti ettevõte Berkshire Hathaway teatas äsja oma kolmanda kvartali tulemustest ja muuhulgas selgus, et firmas seisva sularaha hulk on kasvanud rohkem kui üheksa miljardi dollari võrra, kirjutab BusinessInsider.

See tähendab, et 30. septembri seisuga seisab Berkshire`l 109 miljardit dollarit sularahas.

Muidugi on hiiglaslik summa sularaha parem kui üldse mitte raha, kuid see on siiski ka probleem. See 109 miljardit dollarit sularaha ei teeni kas üldse või teenib väga vähe tulu ettevõtte omanikele. Sularahaprobleemi on tunnistanud nii Buffett ise kui tema juhid.

Buffett on öelnud, et vähemalt 20 miljardi dollarit võiks seista sulas, et oleks kohe vajadusel võtta, seega on vaja leida väljund rohkem kui 90 miljardile. Mis pole lihtne ülesanne.

Ettevõtte esimene valik oleks ilmselgelt osta ära mõni firma või isegi mitu, see on olnud nende tavapärane ärimudel läbi aastate. Siiski on seda lihtsam öelda kui ellu viia olukorras, kus viimased kaheksa aastat on turud tõusnud. Sama probleem on ka börsidelt aktsiate ostmisega- kõik aktsiad on kallinenud.

Hoolimata üleüldisest hindade kerkimisest on Berkshire Hathaway aktsionärid siiski ootuses, et midagi selle rahaga lähiajal ette võetakse.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles