Brittide jaoks on alkohol paari aastakümnega metsikult kallinenud (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni pubi.
Londoni pubi. Foto: Philip Toscano/PA Wire/PA Images

Ühendkuningriikides on kulud kommunaalteenustele kasvanud 20 aastaga pea 140 protsenti ja alkoholile 165 protsenti.

Samal ajal on kulud riietele ja jalanõudele vähenenud poole võrra, kirjutab BusinessInsider.

Investeerimisfirma Tilney´s Household inflatsiooniindeks näitab, et 1997-2016 on elu muutunud keskmise briti majapidamise jaoks 50,7 protsenti kallimaks.

Tilney finantsplaneeringute osakonna juht Andy Cowan ütles, et inflatsiooni nähakse tavaliselt üldise elukalliduse tõusuna, kuid tegelikult on suured vahend erinevates kulude kategooriates- osad tõusevad, teised langevad.

Alkohol ja tubakas on samal ajavahemikul kallinenud brittide jaoks 165 protsenti. See on ainus kategooria, mis on kasvanud kiiremini kui kommunaalkulud.

Eriti palju on elu kallinenud kõige jõukamate majapidamist jaoks. Sellised pered, kelle sissetulek ületab aastas 78 500 naela, on kogenud eriti karmi hinnarallit ja nende maksukoormus on nende aastate jooksul keskmisest märgatavalt rohkem tõusnud. Conani sõnul peaksid selliste majapidamiste investeeringud olema selle aja jooksul kasvanud 64 protsenti, et tasandada inflatsiooni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles