Tallink teenis üheksa kuuga hiigelkasumi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink Megastar.
Tallink Megastar. Foto: Tallink/Andres Raudjalg

AS Tallink Grupp teenis üheksa kuu auditeerimata vahearuande kohaselt 45,4 miljonit eurot puhaskasumit, mis 12 protsenti enam kui mullu samal perioodil.  

Tallinki finantsdirektor Veiko Haavapuu ütles, et kontserni tulemused on positiivsed, eriti praegustes tihedates konkurentsitingimustes. Nii reisijate arv kui kaubaveomahud on järjekindlalt kasvanud.

Ootuspäraselt ning eelnevate aastatega sarnaselt teenis Tallink käesoleva aasta suurima käibe ja kasuminumbri just kolmandas kvartalis, mis on ühtlasi suvine turismi kõrghooaeg.

«Tänavu kolmas kvartal on aga meie jaoks olnud eriti positiivne, kuna kolmanda kvartali reisijate koguarv kasvas eelmise aastaga võrreldes 2 protsendi võrra ja  saavutasime juulikuus uue reisijate arvu rekordi, mis mõjutas positiivselt kolmanda kvartali finantstulemusi,» lisas Haavapuu.

Tulemusi mõjutasid veel uue veeldatud maagaasil töötava laeva Megastar liinile tulek Tallinn-Helsingi liinil, viie reisilaeva korralised hooldustööd esimeses kvartalis ja veomahu võimekuse kasv mitmel Tallink Grupi opereeritud liinil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles