RIA hoiatab: vanad opsüsteemid võivad ID-kaardi lukustada (6)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Aivar Pau

RIA teatel näitab ID-kaardi uuendamise tagasiside, et osa inimestest kasutavad iganenud operatsioonisüsteeme, kus puuduvad vajalikud turvapaigad ning mis ei pruugi toetada uuendatud sertifikaatidega ID-kaarti. Halvemal juhul võib vananenud operatsioonisüsteemide kasutamine kaardi lukustada.

«Aktiivne arvutikasutaja peaks ajakohastama oma arvuti operatsioonisüsteemi (Windows, Apple OSX, Linux) regulaarselt ning jälgima ka seda, mida tootja ise soovitab,» ütles Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) eID ekspert-nõunik Mark Erlich.

«Tehnika areneb pidevalt, mistõttu tuleb ka oma seadmeid ajakohastada, et need vastaksid nii turvanõuetele kui ka toimiksid koos teiste seadmete ja süsteemidega nagu näiteks ID-kaart,» selgitas ta.

Tänaseks on ID-kaardi uuendanud üle 166 000 inimese. Suuremal osal ei ole kaardi kasutamisel tõrkeid tekkinud, ent üksikutel on jäänud enda kasutuses olev arvuti ajakohastamata ning vananenud operatsioonisüsteemid on takistanud ID-kaardi kasutamist või on kaardi lukustanud.

Selliseid lukustatud kaarte on teadaolevalt 30 ringis. Kaardi taasavamiseks tuleb pöörduda lähimasse politsei- ja piirivalveameti teenindusse.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles