VIDEO: Urve Palo kaotas enesevalitsuse (17)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks päeva tagasi riigikogus toimunud kohalike omavalitsuste ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo kohtumisel, kus keskenduti riigi kannapöördele viimase miili interneti viimisel Eesti maapiirkondadesse, kaotas minister erakonnakaaslasest omavalitsusjuhi Priit Lombi küsimuse peale täielikult enesevalitsuse.

«Mulle tundub, et see hankeplaan on lihtne ja ühetaoline. Kas me aasta aega tagasi arvasime, et see valitsus saab olema lihtne ja ületaoline selles küsimuses - tõenäoliselt väga ei lootnud. Aga kui nii peab, siis nii peab,» alustas kohtumisel maaomavalitsuste liitu esindanud Kastre vallavanem Priit Lomp, kes sarnaselt minister Urve Paloga on samuti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) liige.

Kuigi Lombi küsimus oli suunatud ennekõike Elektrilevile, sekkus vestlusse kiirelt minister Palo. «Ma võib-olla vastaks ka, kuna algul oli küünilist skeptitsismi palju,» sõnas Palo. Napilt minut hiljem oli minister juba täielikult enesevalitsuse kaotanud. 

«Kui te arvate, et see eilne plaan teil töötab, tehke ära! Milles on küsimus, Priit? /---/ Kui sina arvad, et vana plaan töötab, tehke ära! /---/ Mina ei taha teha SKAIS2... või ka Estonian Airi - et pärast peame riigiabi tagasi maksma. Ma ei ole sellega nõus! /---/ Kui sa oleksid minu olukorras, siis ma küsiks, millise otsuse sina teeksid? /---/ Aga sa praegu, tuled ja kritiseerid mingil põhjusel läbimõtlematult. /---/ Kui on ühel pool sarkasmi, võin ka mina sarkastiline olla.»

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles