Rakvere Lihakombinaadi emafirma suures kahjumis (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScan tegevjuht Jari Latvanen.
HKScan tegevjuht Jari Latvanen. Foto: Sander Ilvest

Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi omaniku ning Põhjamaade suurima toidutootja HKScan sai kolmanda kvartalis 3,8 miljonit eurot kahjumit võrrelduna 3,6 miljoni euro suuruse kasumiga 2016. aasta kolmandas kvartalis. Üheksa kuu kahjum ulatus 23,1 miljonit eurot võrrelduna 6,3 miljoni euro suuruse kahjumiga eelmise aasta kolmes esimeses kvartalis.

«Kolmanda kvartali tulemus oli selgelt pettumus,» ütles ettevõtte tegevjuht Jari Latvanen börsiteate vahendusel. «Oleme alustanud efektiivsuse suurendamist ja kulude kokkuhoidu alustamaks muutusi praegustes arengutes,» lisas ta.

Kontserni kahjum tuli peamiselt Soome ja Taani tütarettevõtetest, Balti riikides ja Rootsis oldi kasumlikud.

HKScani käive kahanes kolmandas kvartalis 2,9 protsenti 452,4 miljoni euroni, üheksa kuu käive neli protsenti 1,3 miljardi euroni.

Balti riikide üksuste käive kasvas miljoni euro võrra ehk 2,5 protsenti 41,7 miljoni euroni, üheksa kuu käive 0,6 protsenti 119 miljoni euroni.

HKScani Balti üksustesse kuuluvad lisaks Rakvere Lihakombinaadile veel Läti lihatootja Rigas Miesnieks ning Leedu lihatootjad Jelgava ning Klaipedos Maistas.

HKScani aktsia hind alustas tänast börsipäeva Helsingi börsil neljaprotsendilise kukkumisega 3,17 eurole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles