Kärmas: Tootsi kinnistu müügi edasilükkumine ei ole Enefit Taastuvenergia börsile viimisel määrav

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasamalt 10 aastat Eesti Posti juhtinud Aavo Kärmas on nüüd Enefit Taastuvenergia juht.
Varasamalt 10 aastat Eesti Posti juhtinud Aavo Kärmas on nüüd Enefit Taastuvenergia juht. Foto: Jaanus Lensment

Algselt täna toimuma pidanud Tootsi tuulepargi maa-ala enampakkumise lükkumine võib seoses oksjonitingimuste vaidlustamisega võib mõjutada Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Taastuvenergia börsile jõudmist.

Tootsi tuulepargi kinnistu enampakkumine oli kavandatud kolmapäevaks, kuid Tallinna halduskohus võttis menetlusse kolme firma taotlused oksjoni korraldamise otsus kehtetuks tunnistada ning tagas neile esialgse õiguskaitse, mis müügi peatab, vahendab ERRi uudisteportaal eileõhtust uudistesaadet «Aktuaalne Kaamera».

Millal ja kuidas Tootsi kinnistu nüüd müüki pannakse, on praegu ebaselge. Eesti Energia seni väljakäidud plaanide kohaselt saaks Tootsi tuulepargist Enefit Taastuvenergia osa, kusjuures märkimisväärselt suur osa.

«See oleks võrreldes tänase tuuleenergia portfelliga veidi üle kahe korra rohkem,» ütles Aavo Kärmas. Küll aga ei nõustu juulikuust Eesti Energia tütarfirmat juhtiv Kärmas väitega, nagu oleks Tootsi tuulepark Enefit Taastuvenergia börsile viimise seisukohalt otsustava tähtsusega.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles