Rail Balticu eestvedajad: projekti vastased teevad vaid etendust (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic meeleavaldus.
Rail Baltic meeleavaldus. Foto: Raul Mee/Mollusk Media

Rail Balticu eestvedajate sõnul ei ründa Rail Balticu vastased ammu enam projekti sisuliselt, vaid teevad vormi ümber etendust. 

Etenduse eheda näitena toovad eestvedajad välja täna riigikogulase Artur Talviku eestvedamisel korraldatud Rail Balticu vastase meeleavalduse. Talvik kutsus täna raudteeprojekti vastased Toompeale, et «anda edasi oma meelsus inimestega manipuleerimise, dokumentidega salatsemise ja nende varjamise lõpetamiseks.»

RB Raili Eesti ja Soome koordinaatori Aivar Jaeski sõnul võib selliste aktsioonide tõttu jääda paljudel mulje nagu riik sooviks midagi teiste eest varjata. Samas paljudel juhtudel on tegu lihtsalt seaduste järgimise ning erineva arusaamaga asjaajamisest. «Selle tulemusena naeruvääristatakse dokumente, töömeetodeid ning kõike muud, millel pole palju pistmist projekti tegeliku sisuga,» ütles ta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) projektikoordinaatori Kristjan Kaunissaare ütles aga tänast meeleavaldust kommenteerides, et riigikogulane Talvik proovib luua muljet nagu oleks tema eest varjatud kirjavahetust. «Samal ajal on Artur Talvikul Riigikogu liikmena täielik õigus isiklikult dokumentidega tutvuda ning minister on kutsunud teda ministeeriumisse nendega ka tutvuma,» ütles Kaunissaare.

Kaunissaare sõnul on paljude riikide ja erinevate osapoolte koostöös olemas dokumente, mille puhul tuleb arvestada juriidiliste piirangutega, kuid vastavat õigust omavatel inimestel on seadusest tulenevate tööülesannete täitmiseks neile dokumentidele juurdepääs olemas.

«Rail Baltica Balti riikide suurim koostööprojekt. Nii suured koostööd on alati keerulised ja kindlasti on kohti, kus RB saab teha asju paremini. Hetkel me aga ei tea enam, kuidas teha midagi paremini suhetes sõjakalt meelestatud ARB-ga,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles