Lehman Brothersi juht on Wall Streetil tagasi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehman Brothersi juht Richard Fuld 2008. aastal meeleavaldajate protestiplakatite ees.
Lehman Brothersi juht Richard Fuld 2008. aastal meeleavaldajate protestiplakatite ees. Foto: Reuters/ScanPix

Investeerimispanga Lehman Brothers viimane juht Richard «Dick» Fuld, kes viis panga USA ettevõtlusajaloo suurimasse pankrotti ning millele järgnes pikkade aastakümnete suurim finantskriis, on liikumas vaikselt Wall Streetile tagasi.

Eelmisel aastal ühendas Lehmani endine nõukogu esimees ja tegevjuht mõne kaaslasega jõud asutades firma nimega Matrix Wealth Partners, mis tegeles rikastele perekondadele finantsnõu andmise ja nende varade paigutamisega. Esmaspäeval nimetati ettevõte ümber Matrix Private Capital Group ning andis teada teenuste ja varahalduse laiemast valikust ning liikumisest Florida ja California turule, kirjutab Financial Times.

Praegu paigutab Matrix 18 perekonna vara likviidsetesse väärtpaberitesse. Portfellide koguväärtus on üle 100 miljoni dollari. Nüüd on ettevõte liikumas aktsiatesse investeerimise suunas ning asutamas uusi fonde, kus võidakse võtta ka aktsiate lühikesi positsioonide. Lühikene positsioon on väärtpaberi või mõne muu vara laenamine ja laenatud vara müümine lootuses, et selle hind langeb ja neid odavamalt tagasi osta.

Lehmanist sai 2008. aasta septembris  USA ettevõtlusajaloo suurim pankrot. Ettevõtte võlad olid kokku 639 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles