Koolijuht viskus EASi kaitsele: kas Bransonile pidanuks kalapulki pakkuma? (31)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Branson
Richard Branson Foto: Geoff Caddick

Eesti meedias lahvatas eelmisel nädalal skandaal, et EAS maksis Eesti ettevõtjate ning Richard Bransoni õhtusöögi korraldamise eest 5500 eurot. Ettevõtluskõrgkooli Mainor juhi Kristjan Oadi sõnul puudub kurtjatel igasugune arusaam maailmastaaride tegelikust hinnakirjast.

Möödunud nädalal kirjutas Ärileht, kuidas Helsingis toimunud Nordic Business Forumil osalemine, mille «paketihinda» kuulus ka Bransoniga kohtumise vahendamine, läks EAS-ile maksma lisaks 40 000 eurot. 

Oadi sõnul on aga Branson väga kõva turundaja ja maailmas makstakse õhtusöögi eest tema kaliibriga mehega ulmelisi summasid. «Tänavu tasuti oksjonil õhtusöögi eest Warren Buffetiga 2,7 miljonit ning Tim Cookiga 680 000 dollarit,» lisas Oad.

«Kui Branson oli nõus oma ajast Eesti delegatsiooni ära kuulama, kas EAS oleks pidanud talle pakkuma konserve ja külmutatud kalapulkasid, et oleks hea odav ja onu Heino end puudutatuna ei tunneks,» põrutas Oad.

Ta leidis, et EASi töö on luua sidemeid ning Branson on juba ühte Eesti firmasse, Transferwise’i investeerinud. «Eesti mainimine Bransoni masti mehelt on kulla hinnaga.»

Oad ütles, et kui EAS suudaks iga kuu sellise õhtusöögi korraldada, kas siis Elon Muski või Leonardo DiCaprioga, siis oleks see parim, mida Eesti promomiseks teha.

«EASi pime peksmine on jõudnud selleni, et õigeid vastuseid polegi. Kui nad toetavad midagi, on halb, kui ei, siis ka halb. Niimoodi ei julge seal enam ükski ametnik midagi vähegi silmapaistvat teha,» lisas Ettevõtluskõrgkooli Mainor juht.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles