Galerii: Kristiine Keskus renoveeritakse põhjalikult

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kristiine Keskuses algavad novembris ulatuslikud renoveerimistööd, mille käigus saab keskus uue välis- ja siseilme.

Kaks aastat kestva renoveerimise ajal jääb keskus avatuks – kõik kauplused, sissepääsud ja parklad on klientidele avatud. «Laienemise asemel investeerime Kristiines kvaliteeti ja mugavusse,» selgitas plaane keskuse omaniku Cityconi kontserni arendusjuht Tom Lisiecki.

Keskust renoveerimitakse etappidena. Töödega alustatakse novembris parkimismajapoolses aatriumis ja selle ümbruses. Juba kevadeks valmib Baltimaades esimene meelelahutuskeskus ja spordibaar O’Learys koos bowling'u-radade ja kinosaaliga.

Renoveerimistööde etappide käigus on plaanis anda uus ilme nii keskuse fassaadile kui siselahendustele, mugavamaks muudetakse ka liikumisteid. Keskuse renoveerimistöödeks on sõlmitud leping ehitusettevõttega Oma Ehitaja.

«Suuresti moele suunatud keskus saab ka ise moodsamaks ning lisaks kaubandusele paneme senisest rohkem rõhku Kristiine, Mustamäe, Kalamaja, Uue-Maailma ja Kassisaba inimeste meele lahutamisele,» märkis Cityconi Baltimaade äridirektor Mati Pops.

«Meil on renoveerimise ajal tegutsemise kogemus olemas nii Rocca al Mare keskusest kui ka mitmest suurest keskusest Põhjamaades. Ehitajad püüavad igapäevaelu võimalikult vähe häirida, aga vabandame juba ette pisemate ebamugavuste pärast, mis tõenäoliselt lähikuudel ees ootavad,» rääkis Pops.

Enam kui 160 kaubanduspinda koondava Kristiine Kaubanduskeskuse mõjupiirkonnas elab 270 000 linnaelaniku. Kristiine Keskuse netokaubanduspind ulatub 43 700 ruutmeetrini. Aastas külastab Kristiine Keskust 7,3 miljonit inimest. 

1999. aastal ehitatud Kristiine Keskus laienes 2010. aastal rohkem kui 12 000 ruutmeetri võrra. 2011. aastal ostis Põhjamaade juhtiv kaubanduskinnisvara arendaja Citycon Kristiine Keskuse Pro Kapitalilt 105 miljoni euro eest. Viimati uuendas Citycon Kristiine Keskust 2013. aastal. 

Citycon on Põhjamaade kaubanduskeskuste arendaja ja kinnisvara investeerimisfirma. Koos Kristiine Keskusega omab ja haldab Citycon kokku 49 kaubanduskeskust Soomes, Rootsis, Norras, Taanis ja Eestis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles