Sony vastu on esitatud kaks ühishagi andmete varguse tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony ja Overalli juhid kummardavad vabanduseks oma kasutajate ees, kelle andmed õnnestus häkkeritel varastada.
Sony ja Overalli juhid kummardavad vabanduseks oma kasutajate ees, kelle andmed õnnestus häkkeritel varastada. Foto: SCANPIX

Üks USA ning üks Kanada kodanik on esitanud Sony vastu ühishagi, väites, et viimane ei suutnud piisavalt hästi turvata oma mängukonsooli Playstation võrku, mis möödunud kuu lõpus kräkkerite poolt lahti muugiti.

21-aastane kanadalane Natasha Maksimovic ning 36-aastane ameeriklane Kristopher Johns nõuavad Sonylt rahalist kompensatsiooni (esimene miljard dollarit) möödunud kuu lõpus aset leidnud võrgu häkkimise tõttu. Mäletatavasti rööviti selle rünnaku käigus Playstationi võrgu liikmete isiklik info, mille seas võisid olla ka krediitkaardiandmed.

Mõlema kaebaja advokaadid väidavad, et Sony ei suutnud oma 77 miljoni kasutaja andmeid piisavalt hästi kaitsta ning nõuavad seega rahalist hüvitist.

Aprilli lõpus nägid mitmed Sony Playstation võrgu kasutajad, et võrk on hooldustöödeks suletud. Alles mitu päeva hiljem tuli kasutajatele Sonylt kiri, kus tunnistati, et võrku on sisse tungitud ning andmed varastatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles