Veel üks buumiv sektor? Sõiduautode kõrval kasvab ka veoautode ja busside müük

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veok
Veok Foto: Tairo Lutter

Kuigi müügi kasvu ei täheldata üksnes sõiduautode segmendis, vaid ka veoauto- ja bussimüüjate juures, on autoliidu tegevjuht Arno Sillat seda meelt, et buumist autoturul täna rääkida ei saa ning arenguruumi on veel piisavalt. 

«Mingist buumist pole põhjust rääkida,» kinnitab Arno Sillat, Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu AMTEL tegevjuht, vahendab Äripäev. Ta ütleb, et võrreldes kinnisvara hinnatõusu ja uute korterite müügitehingute arvu kasvuga, areneb autoturg sujuvalt ja rahulikult.

Samas müügikasvu ei täheldata üksnes sõiduautode segmendis, vaid ka veoauto- ja bussimüüjate juures. «Olulise osa meie müüdavatest veoautodest moodustavad need, mis on mõeldud kaubavedudeks kogu Euroopas, valdavalt Skandinaavia suunal, ja mis ei ole sageli mingil viisil seotud Eesti-siseste vedudega,» selgitab Scania Eesti tegevjuht Janno Karu. 

Arno Sillat peab võimalikuks, et majanduses võib toimuda langus või tekkida seisak - kuigi mitte ülemäära suur -, kuid kuna meie autoturg ei ole ülekuumenenud, ei tasu karta ka liiga järsku kukkumist.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles