Transiidikeskuse uus juht: transiit ei ole surnud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Popov
Vladimir Popov Foto: Jaanus Lensment

Transiidikeskuse uus juht Vladimir Popov tegutseb transpordi- ja sadamaäris 1990. aastast, mistõttu julgeb ta tõdeda, et Venemaal on sellest ajast alates käinud Baltimaade-vastased kampaaniad.

Kanadas, Horvaatias, Venemaal, Ukrainas ja Lätis firmasid juhtinud Popov tunnistab, et viimaste aastate suured muutused on kõvasti raputanud ka transiidisektorit, vahendab Äripäev Delovõje Vedomosti intervjuud Transiidikeskuse uue juhiga.

«Nüüd transiidist: transiit ei ole surnud. Olen selles äris 1990. aastatest saadik, ja kogu selle aja on Venemaal käinud Baltimaade-vastased kampaaniad. Kuid meile on alati jäänud nišš ning osa Venemaa veoseid on liikunud alati ikkagi läbi Balti sadamate,» kirjeldas Popov.

Tema sõnul vaatavad kõik - sealhulgas ka Baltikumis -, transiidiäris Hiina poole: «Hiina rongid sõidavad Euroopasse, peamiselt Hamburgi ja teistesse Saksamaa linnadesse, tavaliselt läbi Valgevene ja Poola - kuid ronge on hakanud tulema palju.» 

Loe lähemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles