Orkaanid lõid Warren Buffeti ettevõttesse miljardilise augu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: Brendan Mc Dermid / Reuters

Legendaarse investori Warren Buffeti investeerimiskontsern Berkshire Hathaway kannatas looduskatastroofide tõttu enneolematut kahju. 

Hiljuti USAd laastanud orkaanid Harvey, Irma ja Maria ning Mehhiko maavärinad räsisid Berkshire’i kindlustusüksuse tulemusi pea 2 miljardi dollari jagu, kirjutab Bloomberg.

Kuna Berkshire’i portfell on laiapõhjaline, suutis investeerimiskonglomeraat kindlustusfirmade kahjudest hoolimata 4 miljardit dollarti kasumit teenida. Langus eelmise aasta sama kvartaliga oli siiski 40 protsenti.

Berkshire’i kindlustusärid on ajalooliselt vägagi edukad olnud. Alates 2002. aastast pole need kahju kandnud, kasumit on selle ajaga teenitud 18 miljardit dollarit.

Mitmed analüütikud ütlesid, et tormide tõttu oli Berkshire’i tulemuste kidumine ennustatav. Samas ootasid paljud neist siiski väiksemat langust.

Nagu öeldud, aitas tormikahjusid leevendada Berkshire’i lai ja võimas portfell. Küllaltki head minekut näitasid nii Buffeti valdusfirma raudtee,- energia- ja elektroonikaärid.

Kindlustusüksused moodustavad Berkshire’i portfellist umbes neljandiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles