Walmart veab Viljandi pakirobotite tootja peadpööritava kasvuni

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni juht Arno Kütt drooniga, mis toimetab jooke suvitajatele kohale.
Cleveroni juht Arno Kütt drooniga, mis toimetab jooke suvitajatele kohale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis tegutsev pakiautomaatide tootja Cleveron AS kasvatab tänu koostööle maailma suurima kauplusteketiga Walmart oma selle aasta käivet kolm korda ning töötajate arvu kaks korda.

Kümned Viljandis toodetud pakirobotid on juba praeguseks üles seatud Walmarti kaupluseketi supermarketites. Cleveroni juhataja Arno Kütt peab edu saladuseks seda, et kui teised ennustavad tulevikku, siis Cleveron loob tulevikku, kirjutab ERR

«Me töötame nende tehnoloogiate kallal, mis 5-10 aasta pärast on täiesti tavalised. Ja eks see ongi meid aidanud sinna, kuhu oleme jõudnud,» selgitas ta, lisades, et tänu USA turule ootavad nad ka järgmisel aastal käibe kolmekordistumist. 

«Arvestades juba sellega, et Walmartil on endal juba peaaegu 12 000 supermarketit, siis tõesti, potentsiaal on suur,» ütles Kütt. Samas, tellimuste arvu kasvu tõttu on ka ettevõttel endal vaja kiiresti juurde ehitada 7000 ruutmeetrit nii tootmis- kui ka kontoripindasid.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles