Omavalitsustöötajate palk vähenes kriisi ajal kümnendiku

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohusetundlikud inimesed sageli teenivad rohkem.
Kohusetundlikud inimesed sageli teenivad rohkem. Foto: Elmo Riig / Sakala

Omavalitsustöötajate palk on 2008. aastaga võrreldes kahanenud keskmiselt ligi kümnendiku, kuid nende arvu jättis kriis suuresti puutumata.


Teenistujate arvu oli paaril viimasel aastal vähendanud 50 protsenti riiigkontrolli küsitletud omavalitsustest. 213  vastanud omavalitsuses vähenes teenistujate arv kokku 4 protsenti. 58 protsenti omavalitsusi oli sunnitud vähendama ka teenistujate palka, mis kahanes keskmiselt 10 protsenti, teatas riigikontroll.

Personalikulude vähenemine on halvendanud teenuste kättesaadavust pea kolmandiku omavalitsuste hinnangul. Näiteks on haldustoimingute aeg pikenenud 24 protsendis omavalitsustes. Asutuste töö- ja lahtioleku aegasid on lühendatud 14 protsendis omavalitsustes.

Riigikontroll analüüsis valdade ja linnade finantsnäitajaid ning kogus omavalitsusjuhtide arvamusi selle kohta, kuidas on perioodil 2009 kuni 2010 koos majanduskliima jahenemisega kaasnenud tulude vähenemine mõjutanud omavalitsusasutuste töökorraldust, avalike teenuste pakkumist ja hakkamasaamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles