Jeff Bezos müüs miljardi eest Amazoni

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos.
Jeff Bezos. Foto: Isaiah Downing / Reuters / Scanpix

Maailma suurima internetikaubamaja Amazon asutaja ja juht Jeff Bezos müüs sel nädalal 1,1 miljardi dollari eest ettevõtte aktsiat. 

Bezos pani müüki miljon kaubamaja aktsiat, mis moodustas tema Amazoni portfellist 1,3 protsenti. Pärast võõrandamist jääb maailma rikkamale mehele veel 16,4 protsenti Amazoni aktsiatest, kirjutab Bloomberg.

Bezos teatas müügist juba tänavu aprillis ja selle eesmärk oli rahastada mehe ambitsioonikat kosmoseprojekti Blue Origin. 

Viimase eesmärk on müüa 11-minutilisi kosmosereise kuuekohalise kosmosekapsliga. Sarnaselt konkurendi Elon Muski SpaceXile, oleks see taaskasutatav ja teeks ettevõtte plaanide kohaselt esimese testlennu 2019. aastal.

Eelmisel nädalal sai ametlikuks ka see, et Jeff Bezos on maailma rikkaim inimene. Amazon aktsia hind hüppas 27. oktoobril 13,2 protsenti, suurendades Bezose vara väärtust 10,4 miljardi dollari võrra ja tõstes ta rikkaimaks inimeseks planeedil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles