Konkurentsiamet: Tallinna Vesi tahtis liiga suurt kasumit

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: jupiterimages.com

Konkurentsiamet jättis Tallinna Vee hinnatõusutaotluse kooskõlastamata, kuna ettevõte soovis hinda lülitada komponente, mis ei ole aktsepteeritavad, ning tahtis, et ärikasum moodustaks veeteenuse hinnast 50 protsenti.


Konkurentsiamet teatas, et jättis ASi Tallinna Vesi hinnataotluse kooskõlastamata, kuna ei nõustu ettevõtja esitatud veeteenuse hinna arvutamise aluseks olevate kuludega. Näiteks soovis ettevõte hinda lülitada reovee puhastamise nõuete mittetäitmisest tingitud kulu ning osa tarbijate poolt tasumata arvete kulu, mis konkurentsiameti sõnul ei ole aktsepteeritav.

«ASi Tallinna Vesi taotluse kohaselt moodustaks ettevõtja ärikasum kogu veeteenuse hinnast 50 protsenti, millega konkurentsiamet ei saa nõustuda, kuna see ei ühti põhjendatud tulukuse põhimõtetega,» ütles ameti peadirektor Märt Ots.

Ka ei ole Tallinna Vesi alustanud veeteenuse hinna kooskõlla viimist võrdse kohtlemise põhimõttega, mis tähendab, et hinnavahet füüsiliste ja juriidiliste isikute vahel ei ole hakatud seaduse kohaselt kahandama.

Tallinna Vesi esitas konkurentsiametile taotluse veeteenuse hinna kooskõlastamiseks Tallinnas ja Saue linnas mullu 10. novembril. Esialgse puudustega hinnataotluse luges konkurentsiamet nõuetekohaseks 14. jaanuaril pärast seda, kui ettevõte oli täiendanud hinnataotluse aluseks olevat dokumentatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles