Viperustest hoolimata kasvatas Nordica tublisti reisijate arvu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica uue liini avamine.
Nordica uue liini avamine. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti lennufirma Nordica lennutas oktoobris kokku 61 000 inimest, mida on 67 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil. 

Reisijate arv tegi tubli tõusu hoolimata oktoobri keskel aset leidnud segadusest. Nordica tühistas või lükkas lennuki rikke tõttu edasi mitmeid lende ja paljud reisijad pidid lennujaamades tunde ootama.  

Eesti lennufirma suutis säilitada ka Tallinnast väljuvate lendude arvestuses suurima turuosa, mis oli oktoobris 27 protsenti. Kokku sooritas Eesti lennuettevõte eelmisel kuul 1146 lendu. Kõikidest plaanitud lendudest teostati 98 protsenti ja 81 protsenti neist väljusid 15 minutilise täpsusega. Populaarsimateks sihtkohtadeks olid München, Varssavi ja Stockholm.

Nordica teatas, et neil on seljataga pingeline, kuid edukas suvehooaeg. Suvekuudel lendas kodumaise lennufirmaga üle 420 000 reisija, mis on 160 000 võrra rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Selle suve populaarsemateks puhkusesihtkohtadeks olid Split ja Rijeka Horvaatias, Nice Lõuna-Prantsusmaal ja Ukraina kuurortlinn Odessa Musta mere ääres. Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuhi Toomas Uibo sõnul laieneb ettevõtte tuleva aasta suvine lennuprogramm kahe uue puhkusesihtkohta võrra.

«Alates 2018 aasta suvehooajast on võimalik lennata Tallinnast otse Rumeenia suvituslinna Constantasse, mis asub Musta mere kaldal ja Makedoonia turismimagnetina tuntud Ohridi,» lisas Uibo. Uibo sõnul on mõlema uue sihtkoha vastu huvi juba praegu väga suur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles