TOP100: hiigeltehing Leedus lennutas automüüja Eesti suurfirmade esikümnesse (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silberauto juhatuse liige Margus Juhkam rääkis, et mitmetest nende Leedu klientidest on praeguseks saanud suured logistikafirmad.
Silberauto juhatuse liige Margus Juhkam rääkis, et mitmetest nende Leedu klientidest on praeguseks saanud suured logistikafirmad. Foto: Sander Ilvest

Eesti suurima automüüja Silberauto eelmise aasta silmapaistev kasv tuli eeskätt tänu hiigeltehingule Leedus, kus neil õnnestus kohalikule logistikafirmale korraga müüa pea 85 miljoni eest veokeid.

Traditsioonilises valdkonnas tegutseva küpse ettevõtte kohta oli Silberautol muljetavaldav aasta. Väino Kaldojale kuuluva autokontserni kogukäive suurenes kolmandiku võrra ja küündis pea 350 miljoni euroni, mis tõstis nad Eesti suuremate ettevõtete esikümnesse, mis on aastatega jäänud nii igavaks ja ühetaoliseks. Puhaskasumit suurendas ettevõte enam kui kaks korda ja see ulatus 7,7 miljoni euroni.

Nagu öeldud, andis kasvule tõuke suurtehing Leedus. Nimelt müüsid nad sealsele suurele logistikafirmale Girteka UAB peaaegu 1050 veoautot Mercedes-Benz Actros, mille maksumus ulatub 85 miljoni euroni. See oli üle veerandsaja aasta vanuse Silberauto  suurim ühekordne tehing.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles