Tartu pakub pool miljonit lennufirmale, kes tartlasi välismaale viiks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuk.
Nordica lennuk. Foto: Jaanus Lensment

Tartu linnavalitsus kaalub võimalusi, kuidas tekitada lennufirmades huvi avada Tartust välismaale viivaid lennuliine. Selle tarvis on linn valmis üht lennufirmat toetama kuni 500 000 euroga kolme aasta jooksul.

Praegu saab Tartust küll Helsingisse, kuid jätkulendu mõnda suuremasse sihtriiki peab seal ootama liiga kaua. Varem on Tartust saanud ka Riiga ja Stockholmi, kuid need liinid ei tasunud ettevõtetele ära ja pandi kinni, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Tartu linnapea Urmas Klaas (RE) usub, et kui Tartust saaks kuhugi rahvusvahelisse lennujaama nii, et sealt kohe jätkulennule jõuaks, oleks kliente küll. 

«Aga teistpidi peab olema rahaliselt see puhver ehk toetus, et kui need liinid kohe alguses esimese hooga ei saavuta soovitavat täituvust, siis sellel lennuettevõtjal oleks mingisugunegi puhver, millega ta saab seda esialgse täituvuse probleemi maandada,» põhjendab Klaas soovi mõnd sellist lennufirmat toetada.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles