GRAAFIK: need ettevõtted maksid riigile kõige rohkem makse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste oli kolmanda kvartali suurim maksumaksja.
Neste oli kolmanda kvartali suurim maksumaksja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Käesoleva aasta kolmandas kvartalis maksis enim riiklikke makse Neste Eesti AS, kes tasus riiklikke makse kokku 39,2 miljonit eurot.

Äriühingutest oli teisel kohal naftasaaduste ladustamisteenust pakkuv Kroodi Terminal AS, mis maksis riiklikke makse ligi 37 miljonit eurot. Tubakamüüja Philip Morris Eesti OÜ tasus makse 32,6 miljonit eurot ning AS Tartu Terminal 32,5 miljonit eurot, selgub maksu- ja tolliameti andmetest.

Ettevõtetest, mis ei maksa suures mahus alkoholi-, kütuse- ja tubakaaktsiisi, maksis riiklikke makse enim, 15,4 miljonit eurot Maxima Eesti OÜ. Valitsus- ja riigiasutustest tasus enim, 38,1 miljonit eurot riiklikke makse sotsiaalkindlustusamet.

Tööjõumaksusid ja -makseid tasus äriühingutest enim, 6,8 miljonit eurot Swedbank AS. Järgnesid 5,8 miljoni euroga Telia Eesti AS, 5,7 miljoni euroga Enefit Kaevandused AS ning 5,4 miljoni euroga AS Ida-Tallinna Keskhaigla.

Valitsus- ja riigiasutustest tasusid tööjõumakse ja -makseid enim sotsiaalkindlustusamet 42,3 miljonit eurot, siseministeerium 18,8 miljonit eurot ning töötukassa ligi 18,2 miljonit eurot.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles