Danske seifidest kukub kolinal luukeresid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske panga Eesti harul polnud rahapesu tõkestamise üle piisavalt kontrolli.
Danske panga Eesti harul polnud rahapesu tõkestamise üle piisavalt kontrolli. Foto: Tairo Lutter

Danske Bank aitas Eesti filiaalis ametivõimude eest varjata kahtlaseid kliente, rikkudes nii rahapesureegleid, vahendab Äripäev Taani lehte Berlingske. 

Äripäev kirjutas septembri alguses koos Berlingske ja teiste väljaannetega, et Eesti Danskes avatud kontodelt vihises läbi 2,5 miljardit eurot Aserbaidžaani diktaatoriga seostatavat hämarat raha. Eesti mõistes uut rekordit püstitav nn Aseri Laundromat töötas aastatel 2012-2014.

Nüüd kirjutas Berlingske, tuginedes ajakirjanike käsutuses olevale panga siseauditile, et Danske Eesti filiaali töötajad aitasid toona aktiivselt ja teadlikult paljusid väga kahtlaseid kliente võimude eest varjata.

Auditile lisatud kirja panid audiitorid teele Danske panga kahele tippjuhile juba 2014. aasta veebruaris. Berlingske ajakirjanikud rõhutavad, et nendeni jõudnud värske info on vastuolus Danske Banki tippjuhi Thomas Borgeni seni väidetuga. Panga Eesti filiaali eksjuhilt Aivar Rehelt ja nüüdselt juhatuselt ei õnnestunud Äripäeval kommentaari saada.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles