Tesla raha põleb

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla
Tesla Foto: JASON REED/Reuters

Elektriautode tootja Tesla pole suutnud välja mõelda, kuidas tulla toime tootmisprobleemidaga, et saada tõsiseltvõetavaks autotootjaks. Tesla ei suuda täita oma odavaima mudeli Model 3 tootmise eesmärki, milleks on 5000 autot nädalas, enne järgmise aasta märtsi. See on kolm kuud planeeritust hiljem.

Planeeritud väiksema tootmise tõttu on pikenenud kümnete ja sadade klientide ooteaeg, enne kui nad soovitud autod kätte saavad. See aga tähendab ka seda, et lükkub edasi aeg, mil investeeringuteks tehtud miljonid dollarid investoritele tagasi makstakse.

Kolmandas kvartalis põletas Tesla 1,42 miljardit dollarit. Ettevõte on kulutanud intensiivselt nii autotehase kui ka akude gigatehase ehitamiseks. «Pean teile ütlema, et kolm-neli nädalat tagasi olin ma väga häiritud,» tunnistas firma juht Elon Musk eile öösel analüütikutele pärast eelmise kvartali majandustulemuste avaldamist. «Aga suures plaanis on see üsna pisikene viivitus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles