Uus tulumaksukord lammutab kolmandat pensionisammast (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pension
Pension Foto: Getty Images / AFP / Scanpix

Uuest aastast kehtestuv tulumaksuvaba miinimumi ja tulumaksumäära arvestamise kord pöörab pea peale senise maksuarvestuse vabatahtliku pensioniga liitunud inimestel - osaku realiseerimisel võib nende tulumaksukohustus osutuda oodatust suuremaks.

Pangad on rahandusministeeriumil palunud erakorraliste väljamaksete maksustamispõhimõtteid klientidele soodsamaks muuta, kuid tulutult, vahendab Äripäev.

«Kuigi maksumuudatus suuremat osa kolmanda samba praegustest ja tulevastest klientidest ei mõjuta, läheb see selgelt vastuollu seni kehtinud pensioni kolmandasse sambasse kogumise soodustamise eesmärgiga. Seetõttu tekib küsimus, kas riigi selline kursimuutus oli ikka teadlik ja läbi kaalutud,» märkis SEB elu- ja pensionikindlustuse juhatuse liige Indrek Holst.

Tema sõnul on SEB kevadest saadik suhelnud rahandusministeeriumiga, et tagada klientidele väljamaksete maksustamine 10- või 20-protsendise tulumaksumääraga, kuid nii, et kolmanda samba väljamaksed ei osaleks maksuvaba tulu määra arvutamises. «Loodame, et riik teeb korrektuurid seaduses, mis kaitseks ka neid kliente, kel oma tuleviku kindlustamisel võib tekkida komplikatsioone,» ütles Holst, märkides, et enamiku jaoks on endiselt kolmas sammas hea valik pensioni koguda.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles