POSTIMEHE INTERVJUU ELi eelarvepealik Oettinger: 2018 on viimane «normaalne» eelarve (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi ELi eelarvevolinik Günther Oettinger on jutult konkreetne ja sirgejooneline, rõhutab ta 2020. aasta järgse ELi eelarve koostamisel vajadust kuulata ära kõigi liikmesriikide seisukohad.
Kuigi ELi eelarvevolinik Günther Oettinger on jutult konkreetne ja sirgejooneline, rõhutab ta 2020. aasta järgse ELi eelarve koostamisel vajadust kuulata ära kõigi liikmesriikide seisukohad. Foto: Eero Vabamägi

Kaks päeva tagasi Tallinn, eile Riia ja täna Vilnius. Just nii tihe on neil päevil Euroopa Komisjoni eelarvevoliniku Günther Oettingeri päevakava, sest ajaga ei joosta võidu mitte ainult Suurbritannia lahkumisläbirääkimiste tõttu, samal ajal on vaja jõuda üksmeelele ka selles osas, mis jääb ELi eelarvesse pärast 2020. aastat ja kust tuleb kärpima hakata.

Mis seisus on praegu ELi eelarvekõnelused?

Novembrikuu jooksul räägime läbi 2018. aasta eelarveprojekti. See protsess toimub teie rahandusministeeriumi eriesindaja Märt Kivise juhtimisel ja ta näeb väga palju vaeva, et see saaks novembri lõpuks valmis. Võib isegi öelda, et 2018. aasta eelarve on viimane «normaalne» eelarve. Sellega paralleelselt valmistame ette järgmist mitmeaastast finantsraamistikku, millega peame välja tulema järgmise aasta maikuus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles