Eesti aasta ettevõte alustab uue ärisuunaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnetic MRO lennukite hooldus.
Magnetic MRO lennukite hooldus. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti aasta ettevõtteks valitud lennukihooldusfirma Magnetic MRO alustab esmakordselt lennuki mootorite hooldusega.

«Poolteist aastat oleme vaeva näinud ja umbes pool miljonit eurot investeerinud, et saaksime mootorite hooldamisega alustada,» ütles Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeots BNS-ile.

Esialgu saab ettevõte teha niiöelda top-case hooldustöid, kus hooldatakse ainult mootori pealmisi osi. Paari aasta jooksul plaanib ettevõte aga investeerida veel miljon eurot ning mootorihooldusteenuste nimekirja laiendada.

Täieliku mootorihoolduse jaoks oleks Mäeotsa sõnul aga tarvis ligi 25 miljoni euro suurust investeeringut ning seda ettevõte käesoleval hetkel ei plaani.

Lennukite remondi- ja hooldusteenuseid pakkuv Magnetic MRO valiti Eesti aasta ettevõtteks tänavu oktoobri alguses. Nende teenusteportfell on väga lai, see koosneb lennukite liini- ja baashooldusest, rataste ja pidurite hooldusest, varuosade tarnimisest ja lennukite modifitseerimisest, lennukite värvimisest ja muust seonduvast. 

Magnetic MRO AS on Eestis baseeruv ettevõte, mis tegi 2016. aastal eksporti kokku 37 erinevasse riiki ja seda tegevusalas, kus valitsevad suured ja tuntud tegijad. 2016. aasta käibest tuli 33 protsenti baashoolduse teenustest ning 67 protsenti uutest ärisuundadest sh mootorite üksuselt ning varuosade vahendusest ja müügist. Viimasel aastal lisandusid uued turud Malaisia ja Jordaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles