Läti minister: airBalticule investori leidmine on lõpusirgel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirBalticu lennukid
AirBalticu lennukid Foto: Ieva Čīka/LETA

Investorite leidmine riiklikule lennufirmale airBaltic on lõpusirgel ning praegu kaalutakse kolme kandidaati, ütles Läti transpordiminister Uldis Augulis teleusutluses.

Tema sõnul on rahvusvaheline konsultatsioonifirma Lazard Freres tegelenud juba kaks aastat aktiivselt investori otsimisega ning nüüd on see protsess lõpusirgel. Augulis ütles, et praegu hinnatakse kolme võimalikku investorit ja valitsus peaks otsuse tegema aasta lõpuks.

Augulise teatel on tehtud pakkumised, mis on head ja huvitavad ning panustaksid riigi majanduse arengusse. Ta ei täpsustanud, millistest riikidest investorid pärit on, kuid märkis, et nad on pärit üle maailma.

Valitsuse peamiseks eesmärgiks investori valimisel on Augulise sõnul lennufirma jätkuv areng, Riia lennujaama säilitamine kodujaamana ning jätkuv sihtkohtade võrgustiku ja lennupargi täiustamine. Minister märkis ka, et ei kiirustata airBalticut maha müüma ja kui valitsus ei ole praeguste kandidaatidega rahul, jätkatakse otsimist.

Läti transpordiministeeriumi kantsler Kaspars Ozoliņš ütles oktoobris, et kaalutakse mitmeid pakkumisi ja ei välista riigi osaluse täielikku divesteerimist. Peaminister Māris Kučinskis ütles samas, et ei toimu arutelusid lennufirma osalise või täieliku erastamise üle ning otsitakse vaid strateegilist investorit.

AirBalticu äriplaan Horizon 2021 näeb ette 50 miljoni euro kaasamist, seda ilma investeeringuteta riigilt. Läti valitsuse eesmärgiks on leida strateegiline investor 2017. aasta lõpuks.

Läti valitsusele kuulub 80-protsendiline osalus airBalticus, samas kui ligi 20-protsendiline osalus kuulub Taani ärimehele Lars Thuesenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles