POSTIMEHE TOP100: Eesti ettevõtluses riisusid koore suurfirmad (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericsson Eesti tehas.
Ericsson Eesti tehas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Postimehe koostatud värskest Eesti suurima käibega ettevõtete edetabelist nähtub, et ehkki tervikuna meie ettevõtete kasumlikkus vähenes, suutsid suurettevõtted kasumit siiski enam kui kolmandiku võrra kasvatada. 

Suurimate ettevõtete edetabel on suhteliselt stabiilne ja konservatiivne – käimasolev infotehnoloogiarevolutsioon meie suurettevõtlust eriti ei puuduta.

Saja suurima ettevõtte kogukasum kasvas eelmisel aastal 35 protsendi võrra 1,12 miljardi euroni. Statistikaamet pole veel kogu 2016. aasta ettevõtlusstatistikat avaldanud, aga nelja kvartali andmeid kokku liites saame ettevõtluse kogukasumiks 2,7 miljardit eurot. See tähendab, et sada suurimat ettevõtet teenisid peaaegu poole ettevõtluse kogukasumist. Mis aga ehk veelgi olulisem, võrreldes 2015. aastaga Eesti ettevõtete kogukasum hoopis kahanes 13 protsenti, 2,7 miljardi euroni. Seega, ettevõtluse kasum tervikuna kahanes, aga suurettevõtete kasum kasvas järsult. Kokku on Eestis üle 80 000 ettevõtte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles