President avab Gruusias äridelegatsiooni visiidi käigus eestlaste golfiväljaku

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Kersti Kaljulaid
Eesti president Kersti Kaljulaid Foto: Eero Vabamägi

Täna siirdus 34-liikmeline äridelegatsioon Eesti presidendi riigivisiidi raames Gruusiasse, kus toimuvad kahe riigi ettevõtete kohtumised, ärifoorum ning osaletakse eestlaste rajatud golfiväljaku avamisel. Visiidil osaleb ka majandus-ja taristuminister Kadri Simson.

Visiidi üks märkimisväärsemaid sündmusi leiab aset Tbilisis asuvas eestlaste investeeringutega valminud golfiväljakul, Tbilisi Hills Golf Club, mille avab pidulikult president Kersti Kaljulaid.

«Tbilisi Hills arendusprojekti näol on tegemist arvestatava välisinvesteeringuga Gruusia majandusse ja kindlasti suurima Eestist juhitud investeeringuga kogu piirkonnas,» rääkis Tbilisi Hills tegevjuht Jaak Vende.

Ta märkis, et ettevõtjana on tal väga hea meel, et Eesti president ja ametlik delegatsioon leiavad võimaluse osaleda Tbilisi Hills projekti esimese etapi – täismõõtmetes, 18 rajaga golfiväljaku – avamisel.

«Riigijuhtide tähelepanu ja toetus on iga välisturul tegutseva ettevõtja jaoks oluline, eeskätt moraalsest aspektist. Ajame siin koos ühist asja, lähtudes nii projekti investorite kui ka Eesti ja Gruusia riikide huvidest,» sõnas Vende.

Gruusias on pikalt tegutsenud veel mitmed Eesti ettevõtted. Näiteks äridelegatsioonis osalev Go Group ASi omanik Marcel Vichmann tegi oma esimesed investeeringud Gruusiasse juba üle 12 aasta tagasi. «Tänaseks on kogemused positiivsed, eriti arvestades piirkonda, kus Gruusia asub,» rääkis Vichmann.

«Olen näinud Gruusia arengut läbi erinevate tormiliste sündmuste viimasel dekaadil ja tunnen, et kurss läbipaistva ja õiguslikult kindlama ärikeskkonna arendamisele ja välisinvesteeringute soodustamisele on tugevnenud,» rääkis Vichmann, kes plaanib oma projekte Gruusias jätkata ning võimalusel tegevust laiendada.

Visiit Gruusiasse toimub 31. oktoobrist 2. novembrini. Riigivisiit toimub Eesti Kaubandus-Tööstuskoja, Vabariigi Presidendi Kantselei, Välisministeeriumi rahastatava arengukoostöö projekti ja Gruusia Kaubandus-Tööstuskoja koostöös. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles