Ostjate raha ei liigu enam nii usinalt kaupmeeste kaukasse (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänavu septembris oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 552,4 miljonit eurot, tööstuskaupade kaupluste müügitulu oli 2016. aasta septembriga võrreldes kaheksa protsenti suurem.

 Müügitulu kasvas enamikul tegevusaladel, teatas statistikaamet. Vaid muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus ülekaalus on tööstuskaubad (nn kaubamajad), oli müügitulu eelmise aasta septembri omast väiksem.

Enim suurenes müügitulu posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes, kus müük kasvas aastaga 28 protsenti. Keskmisest enam suurenes müügitulu ka tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes (13 protsenti) ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kümme protsenti).

Toidukaupade kaupluste müügitulu vähenes 2016. aasta septembriga võrreldes ühe protsendi. Mootorikütuse jaemüügi ettevõtete müügitulu kahanes eelmise aasta sama kuuga võrreldes üheksa protsenti. Nende ettevõtete müügitulu vähenemisele avaldas osaliselt mõju mootorikütuse jätkuv hinnatõus.

Võrreldes augustiga oli jaekaubandusettevõtete müügitulu septembris kuus protsenti väiksem. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal aga suurenes müük eelmise kuuga võrreldes üks protsent. 2017. aasta üheksa kuuga (jaanuar–september) kasvas jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kaks protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles