Kaks Eesti pakiautomaatide tootjat ühendavad jõud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakirobot.
Pakirobot. Foto: Marko Saarm

Pakiveofirma DPD ja pakiautomaatide tootja Cleveron sõlmisid koostöölepingu, mille tulemusena liidab DPD enda Pickup pakivõrgustikku Cleveroni Collect.Net-i robotlahendustega pakiautomaadid.

Cleveroni Collect.Net võrgustikku kuulub kaheksa üle Eesti paiknevat pakiautomaati, mis tegutsevad avatud võrgustiku põhimõttel. See tähendab, et automaate võivad kasutada kõik kullerfirmad, aga ka e-poed ja eraisikud pakkide hoiustamiseks ilma transpordi teenuseta, teatas Cleveron.

DPD tegevjuht Rainer Rohtla ütles, et Cleveroni Collect.Net-i robotautomaatide liitmine nende juba olemasolevasse võrgustikku toob neid klientidele veelgi lähemale ning jätab igaühele võimaluse valida, kas soovib pakki kätte saada DPD pakiautomaadist, Pickup võrgustikuga liitunud lähedal asuvast poest või Cleveroni pakirobotist.

Collect.Net-i teenuste juht Kaur Ojakivi märkis, et otsus DPD-ga koostööd tegema hakata tuli lihtsalt, kuna mõlema ettevõtte tulevikuvisioonid pakiveo valdkonnast kattuvad. «Meil on arenduses mitmeid uusi lahendusi, mis meie avatud võrku järjest integreeritakse ning loodame, et koostööd DPD-ga jätkub veel pikaks ajaks,» lausus Ojakivi.

Seoses Collect.Net pakirobotite liitmisega DPD Pickup võrgustikku tõstetakse ümber ka mõned DPD enda pakiautomaadid. Näiteks liigutati Tartu Eedeni pakiautomaat ümber Tartu Anne Prismasse, sest Eedenis on juba olemas ka Collect.Net pakirobot. DPD-l on lähiajal kavas pakiautomaate veelgi juurde hankida.

Cleveron on Eesti kapitalil põhinev tehnoloogiaettevõte, mis arendab pakkide edastamise tehnoloogiaid. Hiljuti sõlmis firma koostööleppe USA kaubandushiiu Walmartiga ning paigaldasid esimese pakiroboti Hispaaniasse koostöös Inditexiga, mis on enim tuntud Zara rõivabrändi omanikuna.

DPD võrgustikku liidetud Collect.Net pakirobotid on Tartus Lõunakeskuses ja Eedeni keskuses, Tallinnas Telliskivi linnaku Depoo keskuses; Kadaka ja Pirita Selverus, Sikupilli keskuses, Viljandis Uku keskuses ning Rakveres keskväljakul.

DPD grupp on suuruselt teine rahvusvaheline pakiveoteenuse pakkuja Euroopas. 60 000 inimese ja ligikaudu 30 000 kohaliku Pickup punkti abil toimetab DPD iga päev kohale ligi 4 miljonit pakki 230 riigis. DPD Eesti teenindab Eestis nii era- kui ärikliente ligi 200 kulleri ja enam kui 180 sõiduki abil ning annab lisaks tööd 127 inimesele. Eestis on DPD-l nüüdseks ligi 130 Pickup punkti, millest 28 on automaadid ning ülejäänud pakipoed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles