FOTOD JA VIDEO: Eesti suurima kontorihoone uus torn saavutas täiskõrguse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus Eesti suurimaks kontorihooneks kujuneva Öpiku maja teise bürootorni sarikapidu, kus arendaja kinnitas, et kokku 40 000-ruutmeetrine hoone valmib lõplikult plaanipäraselt järgmise aasta teises pooles.

Eelmisel sügisel Ülemiste City linnakus avatud Öpiku maja esimese bürootorni kõrvale kerkivas teises tornis on esimesele sarnaselt 13 korrust.

Eesti astronoomiakoolkonna ühe rajaja Ernst Julius Öpiku järgi nimetatud Öpiku paaristornid saavad südameks Ülemiste City uuele kvartalile, kuhu rajatakse ka uut parkimismaja ja restaureeritakse vanad tehasehooned moodsateks äripindadeks.

Hoonet arendab Mainor Ülemiste. Öpiku maja ehituse peatöövõtja on Merko Ehitus Eesti. Hoone arhitekt on Mattias Agabus ning büroohoone rajatakse vastavalt B-energiaklassi ja LEED Platinum keskkonnasertifikaadi nõuetele.

Vaata ka videot Öpiku maja teise tornhoone täiskõrguse saavutamisest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles