Nokia ei ole suutnud tuhast tõusta - ja tulevik paistab üha tumedam

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia aktsionäride aastakonverents selle aasta mais.
Nokia aktsionäride aastakonverents selle aasta mais. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Soome telekommunikatsiooni seadmete tootja Nokia teatas eile, et nende selle aasta kolmanda kvartali müügitulemused on kukkunud mullusega võrreldes poole miljardi võrra. Nokia aktsia langes selle tulemuse 15 protsenti.

Kui möödunud aasta kolmanda kvartali müügitulu oli Nokial kuus miljardit, siis selle aasta juulist septembrini suutis Soome tehnoloogiaettevõte müüa vaid 5,5 miljardi eest, vahendab Yle.

Iseäranis suure löögi on aastaga saanud Nokia Networks, Nokia tütarettevõte, mis pakub võrguseadmeid. Ettevõtte müügitulu langes üheksa protsenti 4,8 miljardi euroni.

Sama suure löögi sai ka Nokia tütarettevõtte kasum, mis langes 23 protsenti 334 miljonini, jäädes sellega analüütikute ennustatust oluliselt allapoole.

Nokia enda kasum kolmandas kvartalis aga kasvas 20 protsenti 668 miljoni euroni ja seda LG Electronicsi patendivaidlusest tingituna.

Nokia tegevjuht Rajeev Suri tõdes, et Nokia Networkis jaoks jätkuvad väljakutsed ka järgmisel aastal, võttes arvesse nii Hiina ettevõtete jõulist konkurentsi ja konsolideerumist teiste seniste konkurentide seas.

Pärast eilset majandustulemuste avalikustamist langes Nokia aktsia Helsingi börsil 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles