Tallinna Vesi on suutnud vähendada veekatkestuste likvideerimisele kuluvat aega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi avas selle aasta kolmandas kvartalis, täpsemalt 22. augustil ka uue avaliku joogiveekraani Järvevana kergliiklusteel.
Tallinna Vesi avas selle aasta kolmandas kvartalis, täpsemalt 22. augustil ka uue avaliku joogiveekraani Järvevana kergliiklusteel. Foto: Heiko Kruusi/Õhtuleht

2017. aasta esimesel üheksal kuul oli Tallinna Vee müügitulu 43,84 miljonit eurot, mis on 1,4 protsenti vähem kui eelnenud aasta samal perioodil. 

Müügitulude kahanemine oli seotud peamiselt torustike ehituse müügimahtude languse ja sademevee ärajuhtimise tulude vähenemisega, põhjendas ettevõte börsile.

Samal ajal suurenesid üheksa kuu vee- ja reoveeteenuse mahud 1,9 protsenti, ulatudes 38,14 miljoni euroni. Ettevõtte brutokasum kasvas 25,30 miljoni euroni, mis on 1,1 protsenti rohkem kui 2016. aasta samal perioodil.

«Tarbijate kraanist võetud vee kvaliteediproovid vastasid taas 99,91 protsenti kõigile nõuetele. See on tulemus, mille üle tunneme rõõmu. Vaid kaks 2 225st veeproovist, mille võtsime, ületasid seatud piirnorme,» märkis ettevõtte juhatuse esimees Karl Heino Brookes aruandes börsile.

Ta lisas, et ettevõte pani kolmandas kvartalis käiku ka uue veetoru, mis pakub alternatiivset veevarustust pea sajale tuhandele elanikule, tagamaks linnas katkematu veeteenus.

Aastaga on vähenenud keskmine veekatkestuste kestvus kinnistu kohta tundides, sel aastal on see 3,26 tundi mulluse 3,51 tunniga võrreldes. «See tulemus on tunnistuseks meie veevõrgu efektiivsusest ja meie brigaadide heast tööst, kes panustavad sellesse ööpäevaringselt,» põhjendas Brookes.

Samas oli ettevõttel kolmandas kvartalis mullusest enam kanalisatsiooniummistusi (520 võrreldes mulluse 503-ga) ja kasvas ka kanalisatsioonitorustike purunemiste arv (109 võrreldes mulluse 73-ga).

Tallinna Vee ärikasum ulatus esimesel üheksal kuul 21,09 miljoni euroni, mis on 9,5 protsenti ehk 1,82 miljonit eurot enam kui 2016. aasta samal perioodil. Lisaks suurenenud müügile ja brutokasumile mõjutas ärikasumi kasvu ka tariifivaidlusega seotud õigusabikulude vähenemine. 

Kulumieelne ärikasum kasvas 16,8 protsenti ehk 2,92 miljoni euro võrra. Ettevõtte teatel mõjutasid kasvu lisaks eeltoodud muutustele ka muutused SWAP lepingute ümberhindlusega seotud kuludes.

AS-il Tallinna Vesi on jätkuvalt käimas kaks väga olulist kohtuvaidlust teenuslepingu ja tariifide osas nii kohalikul, kui ka rahvusvahelisel tasandil.

Juuni lõpus teatas Riigikohus otsusest võtta menetlusse Tallinna Vee kassatsioonikaebus tariifivaidluses Konkurentsiametiga. Otsuste langetamise aeg on jätkuvalt teadmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles