Alampalga tõus pani ettevõtjad õlgu kehitama (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson (vasakul) ja Tööandjate Keskliidu juht Toomas Tamsar näitasid eile värsket kokkulepet, mille järgi ei tohi uuest aastast täistööaja korral maksta kuupalgaks vähem kui 500 eurot ja tunnis vähem kui 2,97 eurot.
Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson (vasakul) ja Tööandjate Keskliidu juht Toomas Tamsar näitasid eile värsket kokkulepet, mille järgi ei tohi uuest aastast täistööaja korral maksta kuupalgaks vähem kui 500 eurot ja tunnis vähem kui 2,97 eurot. Foto: Erik Prozes

Eesti Tööandjate Keskliit ja Ametiühingute Keskliit esitlesid eile uut kokkulepet, mille järgi tõuseb Eesti miinimumpalk 2018. aasta algusest 500 euroni ja minimaalne tunnipalk 2,97 euroni.

See tähendab, et ükski tööandja ei tohi alates järgmise aasta algusest maksta täistööajaga töötavale inimesele vähem kui 500 eurot brutotasu. Seni oli kehtiv alampalk 470 eurot.

Kuigi tööandjate ja ametiühingute juhid rõõmustasid kompromissi üle, kehitasid mitmed ettevõtjad ja firmajuhid selle peale lihtsalt õlgu. Laua taga võib ükskõik mida kokku leppida ja palka tõsta, aga tegeliku tasu paneb paika ikkagi vaba turg. Selle järgi ei ole enam ammu võimalik nii väikese palgaga korralikku töötajat leida, ütlevad nad.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles