Air Balticut ihaldavad investorid üle maailma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Raigo Pajula

Läti lennufirma Air Baltic saab aasta lõpuks strateegilise investori ja väidetavalt olevat huvi selle vastu väga suur. 

Seni pole Läti valitsus aga veel otsustanud, kui suur osa riigile kuuluvast 80 protsendist aktsiatest müüakse. Samas on läbirääkimisi peetud rohkem kui 90 protsendiga kõigist maailma lennukompaniidest ja jutt ei käi ainult lennufirmadest. Huvi on üle ilma väga suur, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Ma ei saa avalikult öelda, kas need on lennukompaniid või nendega seotud ettevõtted, kuid neil kõigil on maailmatasemel kogemused lennunduses,» kinnitas Läti transpordiministeeriumi riigisekretär Kaspars Ozolinš.

Peaminister Maris Kućinskis oli konkreetsem, öeldes, et mõne suure lennuhiiu omaks Air Baltic tõenäoliselt ei saa. Lätlased kaitsevad läbirääkimistel väga kiivalt Läti ja ka teiste Balti riikide soovi otsesihtkohtade arvu suurendamiseks.

Läti riigile kuulub praegu 80 protsenti Air Balticu aktsiaist, ülejäänud 20 protsenti kuulub Taani ettevõtjale Lars Tusenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles