Balti riikide keskpankuritel oli kadedaks tegev palgatõus

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Ardo Hansson (vasakul) ja asepresident Madis Müller (paremal)
Eesti Panga president Ardo Hansson (vasakul) ja asepresident Madis Müller (paremal) Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal tõusis Läti Panga presidendi Ilmars Rimsevicsi aastateenistus 10 protsendi võrra, mis on euroala keskpankade juhtide seas suurim palgakasv.

Läti keskpanga juhi aastapalk enne maksude mahaarvamist oli 151 000 eurot, mis teeb kuus keskmiselt 12 500 eurot, vahendab Äripäev Bloombergi artiklit. 

Hoogsalt tõusis ka Eesti ja Leedu keskpanga juhi palk: Ardo Hanssoni sissetulek kerkis 5 protsendi võrra, mis tegi tema mulluseks aastapalgaks 116 000 eurot (keskmiselt 9600 eurot kuus), Leedu pangajuhi Vitas Vasiliauskase palgatõus oli 7 protsenti - see tegi tema aastapalgaks 89 000 eurot (7400 eurot kuus).

Teistes euroala riikides kasvasid keskpankurite palgad märksa aeglasemas tempos, ehkki nende sissetulekud on märksa suuremad. Kõige kõrgemini tasustatud keskpankur on belglane Jan Smets, kelle mullune aastateenistus oli 481 000 eurot (40 000 eurot kuus). 

Samas Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi teenis mullu kokku 389 740 eurot (32 000 eurot kuus) – tema palgatõus võrreldes aasta varasemaga oli 1 protsent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles