Enn Veskimägi: kriis oli hädavajalik

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Veskimägi.
Enn Veskimägi. Foto: Priit Simson.

Hiljutine majanduskriis oli hädavajalik, kuna sundis ettevõtteid efektiivsemaks muutuma, arvab tööandjate keskliidu volikogu esimees, ASi Standard juhatuse liige Enn Veskimägi.


«Oma praktikas võin öelda, et kriis oli lõppkokkuvõttes hädavajalik,» rääkis Veskimägi tänasel Tartu Ülikooli majandusseminaril. «Ka mina olin sunnitud veerand töötajatest koondama ja järgi jäid ikkagi paremad. Täna töötajad, kes kolme aasta eest tegid võibolla ühte või kahte operatsiooni, teevad nüüd kuute. Nad on paremini rakendatud, nende oskusi on laiendatud eri seadmete peale ja nad teenivad paremini.»

Tänu sellistele muutustele on Veskimägi sõnul suurenenud tootmise efektiivsus, samas on kasvanud ettevõtete nõudlus kvalifitseeritud töötajate järele. «Ega täna neid inimesi tagasi ei võeta, kes ühel hetkel koondati,» lausus Veskimägi. «Ettevõtted ütlevad, et nüüd tahavad nad juba kõrgema kvalifikatsiooniga inimesi saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles