Euroopa Komisjon kinnitab: Rail Balticu tasuvusanalüüs on korrektne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: www.railbaltic.info

Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi hinnangul on Rail Balticu üldine tasuvusanalüüs Euroopa Komisjoni tasuvusanalüüside koostamise normidega kooskõlas.

«Liikuvuse ja transpordi peadirektoraadil ei ole põhjust kahelda analüüsi metodoloogilises kvaliteedis, mis – veelkord rõhutades – oli teostatud kooskõlas Komisjoni normidega,» kirjutas Euroopa Komisjoni TEN-T liikuvusprogrammi liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi direktoraat B direktor Herald Ruijters kirjas Eesti Rail Balticu vastastele MTÜ-st Avalikult Rail Balticust, teatas Rail Balticu rajamiseks loodud RB Rail AS.

Ruijters märkis, et nii projekti teostajad kui ka analüüsi koostajad on alati olnud valmis kõigi osapooltega konstruktiivset dialoogi pidama. Aruande täisversioon ja tulemused on projekti veebisaidil avalikult kättesaadavad. Lisaks on toimunud aruande avalikud esitlused Rail Baltica Global Forumi üritustel nii Riias kui ka Eestis.

Eesti mittetulundusühing MTÜ Avalikult Rail Balticust on varasemalt väljendanud arvamust, et finantsteenuste ettevõtte EY koostatud tasuvusanalüüs ei vasta Euroopa Komisjoni normidele ja ei kvalifitseeru seega ka Euroopa Liidu rahastusele.

RB Rail AS on rahvusvaheline Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte, mis on loodud selleks, et ellu viia Rail Baltic. RB Rail AS on Rail Balticu projekti põhikoordinaator. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on raudteeliini projekteerimine, ehitamine ja turustamine. Projekt näeb ette taristu ehitamise kiirraudteeliinile, mis viib Tallinnast Leedu-Poola piirini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles