Rootsi kinnisvaraturul on tunda esimesi köhatusi ja judinaid (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusplats.
Ehitusplats. Foto: Jeppe Gustafsson/TT/JEPPE GUSTAFSSON

Rootsi ülikuumaks kiskunud eluasemeturul on tunda esimesi köhatusi ja judinaid. Mõned vaatlejad arvavad, et käimas on kerge tervendav aadrilaskmine, ent on ka neid, kes kuulutavad kohe-kohe koputavat krahhi.

SEB grupi ökonomist ning Põhjala majanduse asjatundja Daniel Bergvall rääkis, et on näha  esimesi märke, et turg on jahutmas, kuna hinnad ei tõuse enam nii kiiresti, lisaks räägitakse jutte, et ehitajad pole enam nii entusiastlikud kui 6–12 kuud tagasi, müügis on rohkem maju-kortereid ja nii edasi, kirjutab Äripäev

Rootsi rahvaarv kasvab jätkuvalt kiiresti – viimase viie aastaga on see suurenenud pea 512 000 inimese võrra – ning üha rohkem elanikke kolib suurlinnadesse, mis ongi tekitanud suurema nõudluse uute eluhoonete järele, ütles Swedbank Eesti peaökonomist Tõnu Mertsina.

Nüüdseks on nõudlus ja pakkumine aga nihkesse läinud. Bloomberg tõi välja, et turul olevate korterite hulk on jõunud üheksa aasta kõrgeimale tasemele, ent ostud jäävad sellest tasemest maha. Ka ehitusmaht kasvab võimsalt ning uute arenduste maht ronib lähedale 2006. aasta tasemele, mil turg oli kõigi aegade tipus.

Rootsi kinnisvaraturu kohta loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles