Graafik: milline Tallinna kaubanduskeskus on kõige hinnatuim? (1)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Nautica kaubanduskeskuse avamine.
Uue Nautica kaubanduskeskuse avamine. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

2015. aastal tõusis Ülemiste keskus parimate kaubanduskeskuste topis esikohta hoidva Rocca al Mare Keskuse kõrvale ja 2016. aastal tõukas Rocca al Mare troonilt.

Sel aastal on Ülemiste tulemused veelgi paranenud ja edumaa teiste keskuste ees kasvanud. «Ülemiste keskus on Tallinna kõige tuntum tööstuskaupade ostukoht,» sõnas Emori uuringuekspert Kersten Jõgi. «Klientide jaoks on tegemist maineliidriga, kes eristub teistest suurima kaubavalikuga ning moodsaima kogupere ostukohana. Ülemistet pidas Tallinna parimaks tööstuskaupade ostukohaks 32 protsenti vastanuist, Rocca al Maret aga nimetas 25 protsenti,» ütles Jõgi. Kaubanduskeskustes asuvatest poodidest on Emori andmetel klientidele kõige atraktiivsemad rõivapood H&M, jalatsipood NS King ja parfümeeria-kosmeetikapood I.L.U.

Kersten Jõgi kinnitusel ei ole kaubanduskeskused enam ammu pelgalt kaupade müügile orienteeritud, vaid üha olulisema tõmbejõuga on erinevad teenused. «Traditsiooniliste teenuste kõrval, nagu näiteks panga-, side- ja iluteenused, tõuseb üha enam toidu- ning meelelahutuskohtade tähtsus. Kino ja restoranid annavad keskustele palju lisaväärtust, mida klient hindab kõrgelt,» rääkis Kersten Jõgi.

«Sel aastal uurisime lisaks kaupadele ka teenuste tarbimist. Tänu erinevate teenuste pakkumisele võidavad kõige rohkem kliente juurde just meelelahutusele orienteeritud keskused nagu Mustamäe Keskus ja Solaris – mõlemad pakuvad nii kinoelamust kui ka head söögikohtade valikut. Mustamäe ja Solarise puhul saab ühe kliendimagnetina välja tuua ka Lido olemasolu,» lisas Kersten Jõgi.

Uuringu käigus küsitleti 1000 Tallinna ja Harjumaa elanikku vanuses 15–74 aastat ning valim on esinduslik piirkonna vastavaealise elanikkonna suhtes. Uuring viidi läbi august–september 2017 telefoniintervjuudena.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles